Firma cu trei nume a ars BRD de 14 miliarde. Blăjuț  „se dă lovit”

O hală de producție aparținând fostei Nedo Junior (NJ Production) a fost scoasă la licitație de executorul Răzvan Cătălin Chiriac, pentru recuperarea unei datorii de 1,4 milioane de lei. Fostul deputat Viorel Blăjuț nu recunoaște că firma respectivă face parte din portofoliul Iașisting deși aceasta figurează în scriptele Oficiului Registrului Comerțului că și-ar fi schimbat denumirea din NJ Production SRL, în aceea de Iașisting Holding SRL.

Eu nu sunt proprietar de acțiuni la NJ Production. Am doar câteva spații închiriate, respectiv un contract de închiriere cu ei. Nu înțeleg însă care este problema. Vreți să cumpărați ceva sau ce?”, a declarat, vizibil deranjat de întrebări, omul de afaceri ce conduce imperiul Iașisting.

Din cauza unui împrumut consistent și care nu a fost returnat la timp, în valoare de 1,4 milioane de lei, portăreii au scos la mezat o halcă importantă din patrimoniul firmei NJ Production (fosta Nedo Junior). Potrivit publicației de vânzare, executorul judecătoresc Răzvan Cătălin Chiriac scoate la licitație publică o hală de producție aparțind debitorului NJ Production, în suprafață de 384,12 metri pătrați, plus terenul aferent, situat în Iași, pe strada Iarmaroc 26. Prețul de demarare a licitației a fost stabilit la suma de 1.035.000 lei (preț diminuat cu 25% față de cel inițial stabilit în raportul de evaluare), în acest sens fiind informată și Societatea de Avocatură Iacob&Asociații, cei care sunt apărătorii în justiție a datornicilor.

O hală de producție de 345 metri pătrați din buricul târgului

Vânzarea imobilului NJ Production, compus din 345,24 mp suprafață utilă (parcelă curți-construcții) și respectiv 7,47 mp (parcelă curți construcții) va avea loc la data de 13 septembrie 2017, la orele 12, la sediul BEJ Răzvan Chiriac. Publicația mai menționează faptul că viitorul cumpărător va suporta toate taxele de transcriere și de intabulare a proprietății în cartea funciară, cu precizarea că nu pot participa la licitație, personal sau prin interpuși, persoane care sunt obligate la plată, în temeiul titlului de executare din prezentul dosar. Practic, activul NJ Production a fost scos la mezat în vederea recuperării unui împrumut contractat anterior, în valoare de  1.380.000 de lei, și stabilit conform raportului de expertiză imobiliară efectuat de ing. Liliean Lazăr. La licitație, nu sunt admise ofertele și participarea prin mijloace care nu asigură prezența personală a ofertanților, ori prin mandatar cu procură specială.

Blăjuț: „Nu sunt acționar la NJ Production. Stau în chirie în spațiile lor”

La o privire atentă a documentației, s-a descoperit faptul că firma debitoare NJ Production face parte din imperiul Iașisting, în spatele căruia se află fostul deputat ieșean Viorel Blăjuț. În scriptele Oficiului Registrului Comerțului Iași este stipulat clar că, printr-o hotărâre din data de 28 februarie 2017, s-a decis schimbarea denumirii societății, din NJ Production SRL, în aceea de Iașisting Holding SRL. Cu toate acestea, afaceristul care conduce cu mână de fier grupul de firme Iașisting susține că “nu are nici în clin nici în mânecă cu problemele de natură imobiliară ale societății NJ  Production”.

Contactat telefonic, Blăjuț a mai spus că el nu are nici un fel de acțiune la firma cu pricina.

“Eu nu sunt proprietar de acțiuni la NJ Production. Stau în chirie în câteva din spațiile care aparțin de grupul de firme din care face parte si aceasta. Am un contract de închiriere cu ei. Mai multe date le puteți obține, probabil, de la executorul judecătoresc în cauză. Eu nu știu nimic despre problemele lor”, a arătat stăpânul Iașisting.

L-a luat pe nu în brațe și s-a enervat

Blăjuț l-a luat pe nu în brațe și a explicat că la ORC Iași există doar înregistrarea închirierii acestor spații care sunt ocupate de Iașisting în momentul de față.

“Dar nu înțeleg care este problema. Vreți să cumpărați ceva, sau ce? Vă mai repet o dată: nu sunt acționar acolo. Atâta doar că am închiriat niște spații în clădirea lor. Nu știu ce probleme au și nu știu despre ce proprietăți au fost scoase la licitație. Nu mai insistați cu asemenea întrebări”, a explicat, la final, vizibil iritat, omul de afaceri Viorel Blăjuț, cel care se află în spatele imperiului Iașisting. Precizările găsite în scriptele Oficiului Registrului Comerțului îl contrazic însă flagrant pe fostul deputat, care a respins categoric faptul că firma NJ Production ar face parte din portofoliul său Iașisting.

Bianca CRISTEA

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *