Papa Francisc vrea să cunoască opinia catolicilor din Iași legată de CĂSĂTORIILE GAY

Preoţii catolici din Iaşi trebuie să răspundă până la sfârşitul anului, alături de ceilalţi parohi din întreaga lume, la o serie de întrebări legate de căsătoriile interreligioase sau între persoane de același sex, ori dreptul acestora din urmă de a adopta copii. Iar asta pentru că Papa Francisc face un sondaj la nivel mondial pentru a vedea cum sunt abordate aceste subiecte sensibile. 

 

Suveranul Pontif vrea să vadă ce cred enoriaşii şi cum abordează preoţii catolici credincioşii consideraţi, cândva, paria de către biserică: persoanele divorțate, cele care trăiesc în concubinaj sau homosexualii. Clericii catolici din Iaşi spun că în sondaj vor menţiona că, deși acceptă credincioșii de orice orientare, nu pot fi de acord cu întemeierea unei familii între persoane de acelaşi sex.

 

„Nu putem să acceptăm astfel de căsătorii, sigur, nu putem să excludem astfel de persoane care vin la Liturghie, care se roagă, sigur, care cer iertare. Orice persoană care cere iertare, care vine la spovadă şi se căieşte şi doreşte să nu mai păcătuiască este acceptată , dar nu poate fi acceptat comportamentul acestor persoană,” a spus preotul Adrian Blăjuță.

 

„Nu cred că va veni vreodată Biserica să spună gata se poate din acest moment. Tot ce este contra naturii nu poate fi aprobat. Pe de altă parte că nu condamnăm sau vom vedea ca pe nişte parteneri, nişte oameni care vin la biserică, sigur că îi vom vedea în acest sens. Nu-i condamnăm, dar nu putem fi de acord cu ei. Cred că Papa aici vrea să spună că Biserica pe orice om din orice categorie, din orice situaţie, cu orice păcat ar avea trebuie să-l includă, să-l îmbrăţişeze, să-l primească,” a adăugat Iosif Dorcu, preot paroh.

Alături de preoţii din Iaşi, şi credincioşii cred că aceste persoane nu trebuie stigmatizate, ci acceptate.

 

„Persoanele divorţate nu cred că le putem pune în aceeaşi categorie cu homosexualii, dar trebuie să privim pe fiecare ca după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, dar să-i accepţi în biserică, da, pot veni fiecare,” a spus un credincios. 

În funcţie de rezultatele sondajului va fi stabilită agenda unei conferinţe episcopale în luna octombrie a anului viitor în cadrul căreia se va discuta despre adaptarea Bisericii la schimbările care au loc în familia modernă.

 

(Sursa: digi24.ro)

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *