Surpriză! Liliana Romaniuc a părăsit Seven Hills

Momente de cumpănă pentru una dintre cele mai fițoase dintre școlile private din Iași, Seven Hills. Managerul școlii, care este în același timp și unul dintre fondatorii instituției de învățământ, a decis să demisioneze. Liliana Romaniuc s-a retras de la șefia școlii Seven Hills, managementul urmând a fi asigurat în perioada următoare de către un board de conducere până la numirea unui nou manager. Seven Hills și Liliana Romaniuc nu au făcut mare tam-tam din încetarea colaborării și nu au comunicat oficial schimbarea de la nivel de top management, însă fostul manager și-a actualizat informațiile de pe pagina personală de Facebook menționând plecarea din conducerea școlii.  

Probleme cu acreditările?

Din informațiile obținute până în acest moment, se pare că unul dintre motivele retragerii managerului Liliana Romaniuc este faptul că școala Seven Hills întâmpină probleme în obținerea acreditării din partea Ministerului Educației Naționale. În lipsa acreditării, Seven Hills nu are dreptul de a emite diplome, certificate şi alte acte de studii recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi de a organiza, după caz, examen de absolvire. În ciuda acreditării Cambridge, lipsa recunoașterii studiilor pe piața din România creează probleme în ceea ce privește înscrierile elevilor în ciclul primar și gimnazial.

Parteneriat sau fuziune

Potrivit unor surse din mediul educațional preuniversitar, Seven Hills este în căutarea unui parteneriat sau a unei fuziuni cu o altă școală privată din Iași care să îi asigure accesul la emiterea de diplome recunoscute de Ministerul Educației. Una dintre variantele luate în calcul de cei de la Seven Hills este un parteneriat cu o altă școală privată care a fost condusă de Liliana Romaniuc, Colegiul Richard Wurmbrand.

Seeven Hills s-a lansat în anul 2014 și s-a plasat din start pe o nișă exclusivistă, respectv familiile cu venituri foarte mari. Școala și-a propus să funcționeze după modelul de învățământ britanic, iar predarea cursurilor să se facă preponderent în imba engleză.

Liliana Romaniuc nu a putut fi contactată.

Nicu Samson

 

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *