Unul dintre cei mai bogați primari din județ, executat de bancă. Ferma familiei, scoasă la licitație

„Nu ne permitem să pierdem, acolo este toată averea noastră. Avem peste 100 de vaci”, a declarat Mihai Bîzdîgă

Procurorii DNA și împrumuturile nereturnate la bănci l-au adus la sapă de lemn pe actualul edil al comunei Golăiești, Mihai Bîzdîgă. Recent, executorii judecătorești i-au scos la vânzare primarului și familiei acestuia, un teren arabil valoros, în suprafață de 4.893 de metri pătrați, situat în intravilanul comunei, dar și o microfermă zootehnică de 459 de metri pătrați, în contul unor datorii mai vechi către instituții bancare.

anunt bazdagaPotrivit unei publicații de vânzare aflate pe masa executorului Dragoș Iovu, din cadrul Biroului Executorilor Judecătorești Iovu & Sârbu, pe data de 29 septembrie, la ora 12.00, va avea loc vânzarea, la licitație publică, a imobilelor  menționate, ce aparțin soției edilului, Maricica Bîzdîgă, cea care deține o microfermă și o întreprindere familială în Golăiești, care-i poartă numele. Mai precis, construcția de 459 de metri pătrați scoasă la vânzare de portărei are destinația construcții industriale și edilitare – eurofermă zootehnică.  În anunțul de vânzare este stipulat clar și faptul că Întreprinderea Familială “Bîzdîgă Maricica” datorează către Banca Transilvania 36.922,11 lei din care 1.584,60 lei reprezintă cheltuielile de executare silită. Prețul inițial la care a fost evaluat imobilul respectiv plus microferma zootehnică a familiei a fost stabilit la suma de 260.633 de lei, preț stabilit de expertul Teodora Chiteală Avramia, din cadrul SC FairValue Consulting SRL București. BEJ Iovu & Sârbu mai arată că prețul de pornire a licitației din Golăiești este de 195.474,75 de lei, reprezentând 75 la sută din prețul de pornire al primei licitații.

„Mai am de achitat la bancă 27.000 de lei la bancă. Nu ne permitem să pierdem, acolo este toată averea noastră. Avem peste 100 de vaci”, a declarat Mihai Bîzdîgă.

Dosar penal pentru subvenții agricole de la APIA

Amintim că, în urmă cu trei de ani de zile, primarul din Golăiești, Mihai Bîzdîgă, soția sa Maricica, și nu în ultimul rând viceprimarul Mihai Bojoga, au fost trimiși în judecată de DNA, pentru corupție. Mai precis, cei trei au fost acuzați că ar fi obținut ilegal de la APIA, subvenții agricole în valoare de 2,1 milioane de lei.  Edilul din Golăieşti mai deține și funcția de preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Crescătorilor de Taurine (APCT).  Procurorii DNA acuză familia primarului și pe vice de înşelăciune în formă continuată, fals intelectual, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, precum și complicitate la conflict de interese. Primarul din Golăeşti mai este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete ce au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată, şi de complicitate. Maricica, soția sa, în calitate de reprezentant al Întreprinderii Familiale „Bîzdîgă”, este judecată și ea pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete ce a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general European, sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, și de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, APCT Golăieşti şi implicit IF „Bîzdîgă Maricica” sunt acuzate de înşelăciune şi de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al CE.

 

Nicu SAMSON

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *