Consilierii liberali îl ameninţă pe primarul Chirica cu judecata. Ce nemulțumiri au aceștia

Primarul Iaşului va trebui să le dea explicaţii în instanţă consilierilor din opoziţie de ce niciunul dintre cele 13 proiecte ale acestora nu s-a regăsit în acest an pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local. Răzvan Timofciuc a anunţat iniţierea unei acţiuni de chemare în judecată a lui Mihai Chirica din acest motiv.

„Legea administraţiei publice locale specifică clar că aleşii locali au dreptul la iniţiativă, iar primarul nu poate obstrucţiona acest drept, pentru că încalcă legea. Nicăieri în ţară nu există această situaţie, ca primarul să ignore proiectele venite din partea Opoziţiei“, a declarat Timofciuc.

Acesta a acuzat direct conducerea Primăriei că ar fi pierdut proiecte europene în valoare de 32 de milioane de euro.

„Cu excepţia reabilitării Mănăstirii Frumoasa, au fost pierdute proiecte ca reabilitarea Palatului Braunstein, a Băii Turceşti, anveloparea celor 23 de blocuri şi reabilitarea Muzeului de Istorie Naturală. Dacă adăugăm şi împrumutul absurd pentru achiziţia de autobuze cu motor Diesel, când UE pune la dispoziţie fonduri nerambursabile pentru achiziţia de autobuze electrice, ajungem la suma de 32 milioane de euro, care va trebui plătită din buzunarul ieşenilor“, a mai spus Timofciuc.

Printre noile proiecte pregătite de liberali, consilierul a menţionat reabilitarea imobilului în care a locuit generalul Henri Berthelot, de pe strada cu acelaşi nume, precum şi înfiinţarea unei platforme digitale pentru eliberarea şi verificarea certificatelor de atestare fiscală.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *