7 Est a avut dreptate. Descinderi DNA la drumurile județene pentru contractele lui Brânză. Maricel Popa: „Noi am făcut sesizarea”

  •  Săptămânalul 7 Est a atras atenția ultimele ediții asupra calității lucrărilor efectuate pe drumurile județene de firmele lui Cornel Brânză
  • Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări efectuate de Consiliul Județean Iași și vizează contractele încheiate de firmele lui Cornel Brânză pentru asfaltarea drumurilor județene @ Săptămânalul 7 Est a atras atenția

Descinderile efectuate azi dimineață de procurorii anticorupție la Direcția de Drumuri Județene dar și la Consiliul Județean au fost dispuse ca urmare a unei sesizări depuse chiar de administrația județeană și se referă la faptul că firmele afaceristului Cornel Brânză au încasat sume uriașe de bani pentru asfaltarea și întreținerea unor drumuri județene și deși facturile emise de firmele sale Ted Construct sau Con Ted Company au fost achitate, arterele județene sunt pline de gropi.

„Se fac unele verificări ca urmare a unei sesizări depuse de noi la DNA. Așa cum am anunțat și cu alte ocazii noi am sesizat DNA în legătură cu lucrările pe ruta Iași-Țibănești și pentru cele de pe drumul Iași-Movileni”, a spus în exclusivitate pentru săptămânalul 7 Est, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Potrivit unor surse în ultimii ani firmele lui Brânză au încheiat cu Direcția de Drumuri Județene contracte în valoare de circa 500 miliarde lei vechi.

Dezvăluiri 7 Est

Săptămânalul 7 Est a atras atenția ultimele ediții asupra calității lucrărilor efectuate pe drumurile județene de firmele lui Cornel Brânză. Ultimul articol pe această temă are tilul „Brânză a patentat la Iași asfaltul „Șvaitzer”. Zeci de miliarde păpate pe drumuri pline de gropi” și a fost publicat de 7 Est pe data de 4 mai 2017. Acest articol se referea la faptul că firmele lui Brânză au încasat 26 de miliarde lei vechia anul trecut pentru a repara drumul județean Blăgești (Pașcani)-Todirești-Cotnari și cu toate aceasta această arteră județeană este acum plină de gropi. De asemenea în ediția din 20 aprilie 2017, săptămânalul 7 Est a publicat articolul cu titlul „Plombele lui Brânză nu au trecut iarna. Drumul de la Breazu, făcut praf de Ted Construct” care se referea la faptul că firma lui Brânză a încasat de asemenea la sfârșitul anului trecut 26 miliarde lei vechi pentru a repara drumul Iași-Movileni iar acum și această arteră este plină de gropi.  Vom reveni cu detalii în edițiile viitoare ale 7 Est.

Comunicat sec al DNA

În comunicatul publicat astăzi dimineață pe site-ul DNA nu se dau prea multe amănunte despre dosarul de corupție pentru finalizarea căruia s-au autorizat descinderile de la Direcția de Drumuri Județene. „Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2017. În cursul zilei de 16 mai 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în document.

Comunicatul CJ: „Este vorba de lucrarile Ted Construct”

Sursele 7 Est spun că în acest caz se fac cercetări pentru dare și luare de mită, respectiv abuz în serviciu.  Într-un comunicat emis presei CJ arată că au fost ridicate documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului judetean 248 A (Iași-Voinești-Țibănesti) încheiate cu firma SC CON TED COMPANY, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă. Potrivit comunicatului CJ Iași, contractul avea ca obiect „Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015-2016.

CJ mai arată că procurorii DNA au ridicat inclusiv corespondența cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company și SC Ted Company. De asemenea se mai arată că au fost vizate și documentele cu privire la acțiunile de Audit Public Intern dispuse de președintele Consiliului Județean, referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248A precum și la acțiunea de Audit a CJ pentru „Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași-Movileni-Gropnița”.

Constantin MAZILU

 

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *