Actorul ieşean Nicolae Brehnescu s-a dus într-o lume mai bună

0
44 views

Nicolae Brehnescu avea 84 de ani fiind încă în activitate. Cei dragi îl vor conduce pe ultimul drum marţi, 17 septembrie, el urmând a fi înmormântat la Cimitirul Eternitatea.

 

Nicolae Brehnescu a slujit pe scena ieşeanului a Teatrului pentru copii şi tinereri din anului 1957 până în prezent, fiind unul dintre cei mai reprezentantivi actori ai Iaşului. Artistul a jucat şi în filmul Un bulgăre de humă, din 1989, alături de Dorel Vişan şi Adrian Pintea.

 

Pe scena teatrului ieşean Brehnescu a interpretat sute de roluri care au emoţionat generaţii întregi de spectatori. “Nicolae Brehnescu a rămas o prezenţă importantă în trupa teatrului, continuînd să încînte publicul şi să le transmită mai tinerilor lui colegi din taienele acestei minunate profesiuni pe care a iubit-o atît. Se spune că din teatru nu te pensionezi niciodată, pentru că e o profesiune bazată pe pasiune necondiţionată, iar adevărul acesta este cu atît mai mult valabil în cazul lui Nicolae Brehnescu, care iată, a părăsit lumea noastră, ca actor activ, trecînd în aceea a amintirii. Una dintre multele calităţi care i-au adus lui Nicolae Brehnescu succesul pe parcursul carierei sale de o jumătate de secol a fost timbrul unic al vocii, căreia i s-au adăugat capacitatea de a anima păpuşi de toate felurile, dar şi de a juca la vedere, de a improviza ca nimeni altul, de a-şi impune personajul printr-o perfectă caracterizare scenică”, au transmis reprezentanţii Teatrului.

 

Slujba de înmormîntare va avea loc marţi, ora 11, la Cimitirul Eternitatea.

 

(Sursa: adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here