Haidi, bre …

… că o venit primăvara și printre cei aleși, că o ieșit în décor să ia pulsul creșterii ierbii. Probabil, consecutiv unei circulare pe șest, o seamă dintre cei ce ne conduc, o lăsat feisbucul în grija secretarelor și o ieșit dimpreună cu membrii și membranele de partid la o sesiune live de pus copaci pe tăpșanele, care trebuiau împădurite de alți. Că dă bine, zice strategii de imagine, să te identifici cu acest act și mai ales cu primăvara. Și l-am văzut de junele primar de la noi, cu silvicultura-n priviri, pe doamna șefă de la damele din PSD de la Neamț cu o cohortă de fotografi după ea și alți distinși din alte părți, setoși foarte de imagine, după o iarnă în care frigiderele domniilor lor dădeau pe dinafară de atâta carne furnizată pe toate canalele și eterele existente. Acuma, dacă e să ascultăm sfaturile celor mai dibaci, toamna, copăceii se prind cu o rată de succes mult mai mare, dar e bine și primăvara, dacă se mai înghesuie vreo două procente și-un sfert la cotele de popularitate.

Pe de altă parte, dacă e să folosim variabila sezon în antamarea unor episoade determinante în evoluția soțietății fără prințipuri de la noi, alegerea datei de 11 decembrie pentru alegeri a fost rodul tot al unei strategii gheboase, că a picat după Moș Nicolae, burțile erau pline și mintea odihnită. Și am văzut ce-o ieșit. Revenind la actele comunitare exploatate de primăreți, deputați și alți asemenea, se cuvine să amintim că iarna asta, dintre cei ieșiți la plantat arbori publicitari, n-am văzut pe niciunu cu lopata în mână la dat omătul din fața instituțiilor, dar am remarcat ideile și indicațiile date din intimitatea biroului și vecinătatea caloriferului. După cum era de așteptat, în multe zone din urbe, soarele a fost principalul prestator în îndepărtarea mormanelor de omăt, adică a mai luat o țeapă, că banii s-au dus la cine trebuie.

Să mai remarcăm că dușmanii de imagine ai junelui primare de la noi n-or să-l mai taxeze ca pe un călău al teilor, pentru că, iată, omul îi iubește sincer și e trup și suflet la plantarea lor. La care se adaugă și ceva arțari, carpeni, foioase necesare umbririi și celor câmpenești de peste an. Așteptăm episodul evlavios de la Înviere, dacă între timp nu se produc printr-o emisiune culinară cu vreo rețetă de post ori una pentru bugete triste și cureli strânse peste ultima gaură.

Văru Cicero

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *