Haidi, bre …

… după cum anticipam, afacerea braziliană a Kimirsenului din Teleorman, degușată de Riseproject a intrat în zona umbrelor. Atenția publicului a fost luată de Olguța, care, cu zâmbetul oltenesc de la intrarea în camera dinților, a anunțat că dă salarii duble la bugetari. Deci nu la toată lumea, da? Fiind o chestie tehnică, pe cifre, vă dați seama că nimeni nu are acces ca la frizerie la ele, astfel încât cei ce s-o apucat de criticat, vorbesc de pe pereți. De aici și zâmbetul lui madam, care s-o văzut cu misiunea de partid îndeplinită, oarecum parte din pasajul filosofic din extremul orient plantat în susul paginii personale de feisbuc ( cercetați-i pagina și-o să vă cruciți ce găndește doamna).

Și cum fumingena cu dublatul lefelor nu era de ajuns, pac se trezește și toarășu Șerban, senator de felul lui, că face el cumva un amendament ca să rezolve problema pușcăriilor, printr-o grațiere mai ghemuită și cam pe după vișin. La asta s-o cam aprins lumea, că am văzut ziceri, cum că pesedeul s-o obișnuit cu lumea în stradă. Evident șăfu mnealui de partid o zis că el nu și că fiecare poate să zice ce vrea. Dar nimic despre Brazilia, cocotieri, marafeți ori rock’n roll.

Și ca circul să fie complet, se trezește dom doctor de la urgențe din Copou, că el îi bagă la pușcărie pe cei ce ies în stradă și tulbură lucrarea celor ce ne conduc. M-am gândit în fel și chip. Ori omu o luat o simbrie să încaseze pe cocoașă și să deturneze vigilența societății civile, ori are o problemă la neuronu capului și i s-o făcut de vreo osândă. Ultima oară când l-am văzut, mi-am zis că, o fi insu obosit, că l-o poreclit pe un amic Che Ghevara și el seamănă cu Bud Spencer. Pe de altă parte, colegii lui se chinuie, sanchi, să decongestioneze pușcăriile și el se trezește să mai bage vreo câteva mii, deci contra vântului. Că râde lumea de mnealui, asta nu se pune.

Nu știu de ce, dar am vaga impresie că, mersul pe burtă este cheia și lăcata social democrației de la noi. Unu e împins să dea duma, lumea o mestecă, și-n vremea asta cei ce l-o pus pe primu își fac mendrele. Care prin Turcia, care prin Israel, mai o Germanie mică, Italea deja e navetă și așa mai departe. Haios!

Văru Cicero

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *