Haidi, bre

Văru Cicero

… na, că am trăit să mai văd încă una. Taman acum, când toată lumea vede că Dragnea trăiește pe picior mare și are cam ce vrea mușchiul, de la prim ministru, la șervețele de firmă pentru șters ochelarii la hamster, flăcăii de la Riseproject dau pe goarnă afacerile mnealui din Brazilia, dar nu sec și tehnic, ci pigmentate cu informații despre luxul în care se lăfăiau (merge și prezentul de a se lăfăi) suspomenitul și companionii. Am tras de concluzie că cineva a lucrat intens la treaba asta, posibil și ceva deplasări în țara lui Pele, dar mai cu seamă, efortul de convingere a unuia din anturaj, care, ori nemulțumit ori, ori … a dat și el ceva ca să nu fie călcat pe organe. Făcătură sau nu, servita publicată și share-uită are un mugur de adevăr, pentru că e la mintea cocoșului să nu faci bani mulți într-un spațiu în care capra vecinului este ca elefantul. Adică, să fim sobri, bate la ochi, ca un ins pe funcție de stat, cu probleme dese și intense, care comportă prezență nemijlocită, să fie și nabab. Așadar, se duce omu unde nu ajung paparații și unde oamenii știu ce-i aia un șmen și nu te întreabă de unde ai. Restu e cunoscut.

Rămâne de văzut reacțiile dâmbovițene, deși o parte sunt previzibile. Împricinații vor adopta poziția struțului, cei ce se vor bășica se vor liniști, pentru că telenovela asta cu Brazilia are toate șansele să se stingă mai devreme decât credem noi. Dacă se petrece asta, e limpede că o mână bărboasă a ticluit povestea ca replică la epopeea imobiliară a președintelui. Așadar, avem mintea ocupată, ne împărțim în două cete și dăm cu verbul pe unde putem … pentru că e mai comod să vedem molecula din București, decât butucul  de lângă noi.

Se cuvine să adresăm distinselor prezențe feminnne de lângă noi alese urări de putere ca să ne suporte și mulțumiri pentru răbdare. Să ne mai gândim să fie sănătoase, vrednice și mereu ca în prima zi în care le-am cunoscut. Să aveți încă o primăvară așa cum v-o dorim de foarte mult timp. Adică, veselă.

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *