Prim-vicepreşedintele UNPR Iaşi nu recunoaşte că a lovit cu BMW-ul un poliţist local (VIDEO)

0
147 views

Prim-vicepreşedintele UNPR Iaşi şi patronul firmei de taximetrie Parma Taxi s-a ales cu dosar penal după ce ar fi lovit cu BMW-ul un poliţist local lângă Mănăstirea Golia.

 

Incidentul avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00, atunci când Mircea Manolache a intrat pe interzis, pe linia de tramvai, pe strada Cuza Vodă, şi a fost semnalizat de maşina Poliţiei Locale să oprească.

 

Poliţistul local a reclamat faptul că Manolache l-ar fi lovit şi apoi ar fi fugit de la locul accidentului, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal, arată „Ziarul de Iaşi”.

 

 

Mircea Manolache susţine că nu a lovit poliţistul. “Era un tramvai în faţă, un tramvai în spate (n.r. – în filmare se poate observa că în spatele BMW-ului nu se află niciun tramvai, ci maşina Poliţiei Locale). Maşina lor, a Poliţiei Locale, pe lateral oprită. Am dat geamul în jos şi am întrebat ce s-a întâmplat. Mi-a spus că am intrat pe interzis, am spus că foarte bine. Am spus să-mi dea voie să intru în parcare. Eu când am intrat pe stradă nu era nicio maşină a poliţiei, ei au venit de undeva din spate. Am spus că asta este, intri pe interzis, plăteşti, conform ordonanţei 195. Ei au dat drumul la sirene în momentul în care eu am depăşit staţia de tramvai.

 

 

 VIDEO: Facebook/Radar Iaşi Oficial

Eu aveam un tramvai în faţă şi unul în spate. Ei s-au aliniat lângă mine, iar când au dat drumul la sirene, eu eram exact la Golia în faţă. Numai că de la intrarea în Golia şi până la intersecţie sunt piloni. Nu ai unde să opreşti maşina acolo. Bun. Tramvai în faţa mea, tramvai în spatele meu. În momentul în care s-a făcut verde, eu le-am spus că vreau să fac stânga, unde era un loc de parcare. În momentul în care eu am dat să plec, el s-a dat în faţa maşinii, a pus mâna pe capotă. Între mine şi capotă nu era mai mult de un metru, un metru şi zece centimetri. Tramvaiul are o osie în spate, iar în acest caz sunt două variante. Unu: când poliţistul a venit în faţa maşinii, el s-a sprijinit cu mâna dreaptă, pe capotă, şi pentru că încurca şi circulaţia din sens opus, şi pe partea noastră de mers, el ori s-a împiedicat şi a căzut. Probabil că s-a împiedicat cu pantoful în şina de tramvai ori s-a lovit la picior, la osia tramvaiului”, a relatat Manolache pentru „Ziarul de Iaşi”.

 

Citeşte şi Agent de la Poliţia Locală, accidentat de vicepreședintele UNPR Iași, în apropiere de Mănăstirea Golia. Manolache a fugit de la locul faptei

 

Acesta a insistat că poliţistul de la Locală nu s-a lovit. “La spital, concluzia spitalului: nu are niciun fel de contuzie, nu are niciun fel de probleme. Am întrebat poliţistul dacă sunt probleme şi a spus că nu. Am spus că, dacă sunt probleme, ne vedem la poliţie. A plecat tramvaiul din faţa mea, am plecat şi eu. Am mers la primărie în parcare, pentru că aveam treabă, am lăsat maşina în parcare, am chemat o altă maşină şi am plecat la Poliţia Rutieră. Pentru că maşina mea nu trebuia mişcată. M-au sunat apoi să mă întorc la maşină că se făceau poze la maşina lăsată în parcare, şi m-am întors. Criminaliştii au făcut poze, măsurători, şi nu s-a identificat nimic pe maşină, ca să zică că l-am lovit. Poliţistul nu este lovit, nu este şchiop, nu este lovit, s-a urcat în maşina SMURD-ului, şi nu are nimic. Camerele care au filmat toată scena, amplasate la banca de lângă semafor, îmi vor da dreptate la fiecare mişcare a mea”, a mai spus Manolache.

 

Poliţiştii au precizat că au deschis în acest caz un dosar penal în acest caz.

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)