VIDEO. Proiect revoluţionar: Iahtul care poate fi avion şi elicopter

Credeai că povestea Transformers va rămâne doar pe marele ecran? Te-ai înşelat! Un miliardar excentric din Rusia vrea să construiască un iaht care să fie în acelaşi timp ambarcaţiune de lux, avion şi elicopter.

 

 

Vasily Klyukin, unul dintre designerii de top ai Rusiei, a creionat un model de ambarcaţiune care să-i satisfacă toate cele trei dorinţe, iar Monaco 2050, super-iahtul imaginat de el, ar putea să influenţeze industria de profil, relatează CNN.

Până acum, un super-iaht venea cu dotări standard de lux: club privat, piscină cu terasă spaţioasă, cinematograf, şalupe, garaj pentru limuzină şi, eventual, un minisubmarin.

Klyukin vrea în schimb să modifice viziunea clasică asupra ambarcaţiunilor de lux printr-un proiect de top. „Cu acest super-iaht pot trasa o direcţie de viitor pentru viziunea inginerilor navali”, susţine designerul rus. Monaco 2050 se limitează deocamdată la a pluti doar pe planşele şi în imaginaţia lui Klyukin, dar proiectul este cu adevărat vizionar.

Schiţa super-iahtului Monaco 2050 arată o ambarcaţiune de lux cu punte superioară detaşabilă, capabilă să decoleze pe verticală pentru a îndeplini funcţia de avion cu reacţie sau cea de elicopter, în cazul unor deplasări pe distanţe mici.

Deocamdată Monaco 2050 nu a fost ofertat de niciun constructor de ambarcaţiuni, dar Klyukin nu disperă. Rusul are în portofoliu alte creaţii originale cărora, iniţial, nimeni nu le dădea şanse să fie transpuse în realitate.

Printre acestea se numără, un iaht în formă de lebădă, unul care imită vechile vase cu aburi de pe Mississippi şi o ambarcaţiune care seamănă cu un zgârie-nori din New York.

 

 

(Sursa: independent.md)

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *