S-a descoperit reţeta perfectă pentru POPCORN

 Un grup de cercetători francezi a descoperit modalitatea ideală pentru prepararea floricelelor de porumb. Indiferent de mărimea şi forma grăunţelor, cercetătorii spun că temperatura optimă la care boabele de porumb explodează şi se transformă în floricele este de 180 de grade Celsius.

Fizicienii Emmanuel Virot şi Alexandre Ponomarenko au studiat întregul proces de producere a unei floricele de porumb, de la explozia bobului la momentul în care sare şi la cel al „înfloririi”. Ei au ajuns la concluzia că tot acest procedeu durează doar câteva sutimi de secundă.

Potrivit mediafax.ro, cercetătorii au folosit camere video de mare viteză, cu care au filmat boabele de porum care erau încălzite într-un cuptor. Fizicienii au crescut temperatura treptat, cu câte zece grade, pe durata a cinci minute.

Umezeala din interiorul boabelor de porumb a început să se transforme în aburi în momentul în care temperatura a trecut de 100 de grade Celsius, dar, când a ajuns la 180 de grade Celsius, presiunea din interiorul boabelor de porumb a crescut foarte mult, depăşind de zece ori valoarea presiunii atmosferice înregistrate la nivelul mării.Din cauza presiunii exercitate, coaja exterioară a boabelor crapă, iar interiorul bogat în amidon creşte în volum. La 170 de grade Celsius, doar 34% dintre boabele de porumb au pocnit, dar, la 180 de grade, 96% dintre boabe s-au transformat în floricele.

„Am descoperit că temperatura critică este de circa 180 de grade Celsius, indiferent de forma şi mărimea bobului de porumb”, a declarat Emmanuel Virot, de la École Polytechnique din Paris.

 

 

 

 

 

Sursa: evz

Comentarii

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *