Marți, 23 Septembrie 2014


Virusul ZEUS face ravagii pe Facebook. Goleşte conturile bancare ale utilizatorilor!

Scris de   Miercuri, 05 Iunie 2013 12:51
Rate this item
(0 votes)
Business Insider scrie că pe Facebook circulă, de şase ani, un virus care goleşte conturile bancare ale utilizatorilor.

 

Eric Feinberg, fondatorul grupului Fans Against Kounterfeit Enterprise (FAKE) susţine că Facebook a fost alertată în legătură cu această problemă, însă nu o ia în serios. „Facebook nu ascultă, virusul trebuie supravegheat”, a declarat Feinberg, citat de gandul.info.

 

Virusul, botezat Zeus, este un „trojan” care a infectat deja milioane de calculatoare. Zeus se descarcă în calculator şi rămâne pasiv până în momentul în care utilizatorii se loghează cu contul bancar. Atunci, „trojan”-ul fură parola şi goleşte contul, scrie Business Insider.

Sursa scrie că Zeus este un virus sofisticat, care poate înlocui pagina băncii cu propria pagină, pentru a fura şi mai multe date.

 

Business Insider scrie că virusul Zeus este activ din 2007 şi devine din ce în ce mai periculos. Virusul este găzduit de computerele controlate de o bandă din Rusia, care în trecut a fost legată de furturi de identitate, dezvoltarea de programe de tip malware şi pornografie infantilă.

Read 449 times

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

TOP ŞTIRI

 

Un barman era atât de sigur că e cel mai puternic om din zonă, încât a pus în bar un afiș cu un pariu permanent: cine poate să mai stoarcă o picătură dintr-o lamâie stoarsă de el primește bautură gratis pe viață. Într-o zi apare un prăpădit slab și cu ochelari care spune:

- Aș vrea să încerc și eu!

După ce s-au potolit râsetele, barmanul ia o lămâie, o stoarce și i-o dă omului.

Acesta o ia, o strânge și mai stoarce cinci picături din ea, lăsând mută pe toată lumea din bar. Barmanul stupefiat acceptă că a pierdut și îl întreabă pe om:

- Unde lucrezi? Tai lemne, ridici greutăți sau ce faci?...

 

 

 

 

 

Dezbaterea zilei

Credeți că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze după ce fratele său a fost arestat?

DA - 47.1%
NU - 49.7%
Nu știu - 3.2%

Total votes: 189
The voting for this poll has ended on: 21 Iul 2014 - 16:12

Citatul Zilei

„Am anunţat că voi candida la preşedinţia PNL. Am cerut o derogare de vechime pentru a fi în această poziţie. Reacţia colegilor a fost una foarte bună. Avem toate şansele să mergem mai departe şi cred că vom şi câştiga.“ Klaus Iohannis, lider PNL

 

 

 

 

 

Cifra Zilei

450%,

cu atât a crescut profitul Endava într-un singur an