Marți, 04 August 2015


Virusul ZEUS face ravagii pe Facebook. Goleşte conturile bancare ale utilizatorilor!

Scris de  Miercuri, 05 Iunie 2013 12:51
Rate this item
(0 votes)
Business Insider scrie că pe Facebook circulă, de şase ani, un virus care goleşte conturile bancare ale utilizatorilor.

 

Eric Feinberg, fondatorul grupului Fans Against Kounterfeit Enterprise (FAKE) susţine că Facebook a fost alertată în legătură cu această problemă, însă nu o ia în serios. „Facebook nu ascultă, virusul trebuie supravegheat”, a declarat Feinberg, citat de gandul.info.

 

Virusul, botezat Zeus, este un „trojan” care a infectat deja milioane de calculatoare. Zeus se descarcă în calculator şi rămâne pasiv până în momentul în care utilizatorii se loghează cu contul bancar. Atunci, „trojan”-ul fură parola şi goleşte contul, scrie Business Insider.

Sursa scrie că Zeus este un virus sofisticat, care poate înlocui pagina băncii cu propria pagină, pentru a fura şi mai multe date.

 

Business Insider scrie că virusul Zeus este activ din 2007 şi devine din ce în ce mai periculos. Virusul este găzduit de computerele controlate de o bandă din Rusia, care în trecut a fost legată de furturi de identitate, dezvoltarea de programe de tip malware şi pornografie infantilă.

Read 564 times

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

TOP ŞTIRI

 

Un tip îşi savurează berea într-un bar. Se apleacă spre femeia solidă de lângă el şi îi spune:

 - Vrei să auzi un banc trăznet cu blonde?

Cu o voce răguşită si ton amenintator ea îi răspunde:

- Până să te apuci să spui bancul, cred că ar fi bine să clarific câteva detalii:...

Dezbaterea zilei

Va ieși Grecia din zona EURO?

DA - 37.1%
NU - 57.4%
Nu știu - 5.5%

Total votes: 237
The voting for this poll has ended on: 01 Aug 2015 - 08:07

Citatul Zilei

„Într-un schimb de SMS pornit de la acuzația mea directă că a existat o înțelegere neloială între dl Dangă și primarul interimar galactic Mihai Chirica, acesta din urmă nu a negat o înțelegere și mi-a replicat faptul că „nu se putea altfel”. Ce ipocrizie grețoasă!” Dan DOBOȘ, președinte demisionar al Fundației „Iași – Capitală Culturală Europeană 2021”