Duminică, 28 August 2016


Apa alcalină, o revelaţie terapeutică: de ce este bună Perla Moldovei, cu pH 8,8

Scris de  Marți, 04 Iunie 2013 11:54
Rate this item
(12 votes)

Consultant: Dr. Octavian Bivol, medic generalist

Acneea, durerile de articulaţii, arsurile la stomac, impotenţa, constipaţia, infecţiile urinare, cu ciuperci, cu bacterii, psoriazisul, anumite forme de cancer şi multe alte boli au o singură cauză: ACIDITATEA. Secretul sănătăţii? ALCALINIZAREA.

Conceptul raportului alcalin-acid nu este unul nou. A fost invocat de Edgar Cayce în anii ’40, apoi doctorul Theodore Barody a scris: „Alcalinizează-te sau vei muri. Nenumăratele denumiri ale bolilor nu contează cu adevărat. Ceea ce contează este că toate au aceeaşi cauză esenţială: prea multe deşeuri acide în organism”.

„Miracolul pH-ului” constă în schimbarea mediului din interiorul corpului. Potenţialii invadatori nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin şi devin inofensivi.

 

Prea multă aciditate

 

Biochimic şi fiziologic, lucrurile pot fi explicate foarte simplu. Corpul este format din trei părţi principale: una solidă, celulele, şi două lichide – sângele şi limfa. Celulele se hrănesc prin sânge şi se detoxifiază prin limfă. Acest ultim lichid este vâscos şi staţionar, nu este pompat de inimă, fiind pus în mişcare de contracţia muşchilor.

Sângele are un pH de 7,35-7,45, adică uşor alcalin: aşa a fost creat! În aproximativ 4 minute, corpul trebuie să ridice pH-ul la aceste valori, altfel organismul ar muri. 99% dintre reziduuri sunt acide (transpiraţia sau urina au pH acid), deci corpul încearcă să elimine aciditatea din organism pentru a menţine pH-ul alcalin.

Nu e de mirare că se acumulează în exces deşeurile acide, organismul nereuşind să facă faţă. O parte sunt depozitate în ţesuturile cu circulaţie sangvină mai slabă – burta la bărbaţi, şoldurile la femei, încheieturi, articulaţii, anumiţi muşchi.

Cam tot ce se acumulează în organism sunt DEŞEURI ACIDE: colesterol, acizi graşi, acid uric, pietre la rinichi, la bilă, uraţi, fosfaţi, sulfaţi, formaţiuni cristaline. Acestea semnalează un singur lucru: HIPERACIDITATEA, şi se transformă rapid în boli şi îmbătrânire accelerată. Conform doctorului Barody, toate bolile au o singură cauză: prea multă aciditate.

 

Sângele sacrifică dinţii şi oasele

 

Cum se reglează corpul uman? Sângele are la dispoziţie 4 MINUTE pentru a rezolva problema, pentru a neutraliza acidul. Dacă are puţin de reglat, va folosi baze din corp – calciu şi magneziu luate din oase şi din dinţi. În timp, aceasta duce la scăderea densităţii osoase (osteoporoză) şi edentaţie. Dacă efortul este mai mare, sângele ia calciu, sodiu, magneziu, potasiu din organele vitale şi, în timp, organismul suferă o coroziune severă. Următorul pas este apariţia bolilor microbiene sau ale „bătrâneţii biologice”.

Dar ce face sângele dacă aciditatea este prea mare şi nu poate ridica pH-ul organismului în maxim 4 minute? Aruncă toată aciditatea pe celule şi, la mulţi dintre oameni, acest lucru se întâmplă de trei ori pe zi.  

 

Cum apar celulele canceroase

 

Starea normală a celulelor este ALCALINĂ. Când este invadată de acidul pe care sângele îl devarsă în interiorul său, celula sănătoasă devine un mediu neprielnic, cu foarte puţin oxigen. Ori moare, ori se transformă. De obicei, se învaţă să trăiască într-un mediu anaerob, producându-şi energia prin fermentaţie. Ea devine o celulă canceroasă. Putem considera cancerul ca o plantă care creşte în interiorul corpului nostru. O plantă ale cărei rădăcini pot fi tăiate prin alcalinizare.

Deci alcalinizarea este procesul prin care organismul revine la un pH normal: 7,35-7,45.

 

Apa alcalină curăţă corpul de reziduuri

 

În organismul cu hiperaciditate invadează bacteriile, ciupercile, viermii, apare oboseala, epuizarea şi moartea. Dar agenţii patogeni mor în mediul alcalin, deci scopul este de a mări cât mai mult alcalinitatea corpului prin hrană şi lichide.

Haideţi să vedem cum putem reduce aciditatea (aceasta fiind problema fundamentală în toate bolile):

prin dietă: se consideră că un raport 80% alimente alcaline şi 20% alimente acide este corect.

prin exerciţii fizice şi saună: se ard caloriile, sărurile acide se dizolvă prin transpiraţie.

cel mai important procedeu: neutralizarea acizilor prin utilizarea apei alcaline. Ea dizolvă acizii, care sunt eliminaţi apoi de rinichi.

 

DACĂ E SĂ BEŢI APĂ, ATUNCI BEŢI APĂ ALCALINĂ. E MULT MAI SĂNĂTOS.

Care sunt efectele utilizării apei alcaline

Te energizează

Spală reziduurile acide din corp

Nutrienţii sunt mai eficient asimilaţi în corp

Hidratează corpul de 3 ori mai eficient decât apa obişnuită

Excelent tratament pentru obezitate, diabet, psoriazis, osteoporoză

Curăţă corpul de toxine mai eficient decât orice altă metodă de detoxifiere

Stopează sau încetineşte bolile cronice, precum cancerul, diabetul, artrita, bolile cardio-vasculare

Efecte benefice la femeile însărcinate: aproape că nu mai apare starea de vomă

 

Ce trebuie să ştim despre apa Perla Moldovei, cu pH 8,8

 

- Perla Moldovei este apa alcalină cu cel mare pH natural din România şi una dintre puţinele surse existente la nivel mondial.

- Spre deosebire de apele de băut obişnuite, o apă alcalină cu pH 8,8 inactivează instant şi permanent pepsina 3b. Astfel, refluxul gastric dispare fără efecte adverse.

- Medicii recomandă ca prevenirea pietrelor la rinichi să se facă prin consumul de fructe şi legume, suplimente de citraţi sau prin consumul de apă alcalinizată, pH 8,8.

- Consumul apei alcaline, pH 8,8 duce la creşterea pH-ului urinei şi are ca efect reducerea resorbţiei oaselor din organism. În timp, densitatea minerală a oaselor este influenţată pozitiv.

- Mediul alcalin distruge substanţele cancerigene, neutralizând substanţele acide şi toxice din interiorul acestora.

 

Perla Moldovei

pH natural: 8,8

extrasă de la 210 m adâncime

reziduu fix 333 mg/l

nitriţi: 0,006 mg/l, adică de 83 de ori mai puţin decât limita maximă admisă

apă oligominerală a cărei alcalinitate este dată de tulpina bicarbonatului de sodiu (NaHCO3)

 

SCARA pH-ului în alimentaţie:

10 spanac, brocoli

9 ulei de măsline, ceai verde, salată, ţelină

8,8 Perla Moldovei, apă alcalină

8 mere, migdale, morcov, varză

7 majoritatea apelor plate

6 suc de fructe, ouă, ceai

5 bere, zahăr, majoritatea apelor carbogazoase

4 cafea, pâine albă

3 carne, crustacee, paste, brânzeturi

2 sucuri acidulate, suc de lămâie

0 acid de baterie

NU RATAŢI CONFERINŢA DE MIERCURI, 5 IUNIE, ORA 17.30, DE LA CASA CĂRŢII:

Apa alcalină, o revelaţie terapeutică. Vor conferenţia: dr. Mioara Navrotescu, doctor în Ştiinţe Medicale, şi dr. Ion Chirilă, medic primar, doctor în Ştiinţe Medicale. Vor fi oferite sticle cu apă cadou.

Last modified on Sâmbătă, 06 Iulie 2013 16:52

Comentarii  

 
+1 #6 Andrei 26-04-2015 13:47
Ati auzit cumva de apa kangen ? Se pare ca este cea mai buna apa care exista la ora actuala. Va rog sa va interesati.
Citat
 
 
0 #5 apa structurata 21-01-2015 18:02
Prin utilizarea apei alcaline ionizate pentru baut si prepararea hranei, am observat clinic la pacientii nostri urmatoarele:
- scaderea nivelului de zahar din sange la pacientii cu diabet zaharat
- imbunatatirea circulatiei periferice in gangrena diabetica
- scaderea concentratiilor de acid uric la pacientii cu guta
- imbunatatirea functiei hepatice in bolile hepatice, ciroza hepatica, hepatita
- imbunatatirea starii de sanatate la pacientii cu ulcer gastroduodenal si prevenirea recidivelor
- imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor cu hipertensiune si hipotensiune arteriala
- imbunatatiri in afectiuni alergice, cum ar fi astmul, urticaria, rinitele si dermatita atopica http://apastructurata.blogspot.ro/2014/11/studiu-clinic-privind-consumul-de-apa.html
Citat
 
 
0 #4 Dochia Emilia 15-01-2015 13:43
Pt. D-l Ioan Sicoe, as dori si eu sa-mi trasmiteti modul simplu de realizare acasa, a apei alcaline, multumesc.
e-mail
Citat
 
 
0 #3 HHO-Energy 29-12-2014 19:15
.Pentru domnul Ioan Sicoe .
Daca-mi lasati date de contact , va pot pune la dispozitie si documentatii si modul foarte simplu de a produce aceste ape , acasa ! Eu le folosesc frecvent pentru familie , sunt foarte eficiente mai ales acum in sezonul rece , scapi de gripa in 24 de ore ! Daca le folosesti nu vei ajunge la gripa ! Le folosesc si la pasari , in special la prepelite . Nu am avut niciodata nevoie de medicamente , si rezultatele au fost foarte bune!
Citat
 
 
0 #2 Sicoe Ioan 29-03-2014 13:46
Cum putem sa ne preparam aceasta apa acasa,din moment ce in comert nu o prea gasim ?Mai mult,se vorbeste despre apa ionizata cu ph mult mai mare...pentru aceasta este nevoie de ionizatoare care sunt scumpe..iar la tara apa a cam secat din fantani.Cine poate posta o adresa de unde se pot procura aceste aparate,caci de beneficiile apei si tot restul am citit si am rascitit.Multum esc!
Citat
 
 
-1 #1 Râpeanu Mihai 12-06-2013 15:55
Doresc Nr. telefon sau adresa email a Dr Mioara Navrotescu pentru a transmite o invitație La Conferința Internațională din 7-11 noembrie LA INST. DE MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ȘI ALTERNATIVĂ
Citat
 

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

 

- Iubitule, am slăbit 2 kg!...

Dezbaterea zilei

Credeți că este necesară o lege specială prin care persoanele cu funcții înalte în stat să fie scutite de statul la coadă?

Citatul Zilei

„Domnilor politicieni, domnule Arafat, eu sunt tatăl unui copil de 22 de ani, proaspăt absolvent de ASE, cursuri de zi, care noaptea muncea pentru una dintre cele mai mari companii din lume şi care îşi găsea timp să şi cânte, pentru că asta era pasiunea lui. Copilul ăsta ar fi trăit dacă voi nu vă încăpăţânaţi şi nu vă credeaţi de neînvins. Sunteţi nişte incompetenţi, iar incompetenţa voastră a ucis. Vă acuz de crimă domnule Arafat, domnule Banicioiu, domnilor manageri.”, Eugen IANCU